Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z leczo
Kroki postępowania
Wbić jajka , dodać śmietanę i mleko.
Wyrobić odchodzące od doni ciasto.
Odstawić na 1 godz w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
![Krok 1 - Drożdżówki z leczo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-leczo1-2.jpg)
Kiełbasę pokroić w pół plastry ,obraną cebulę posiekać drobno.
Pomidory obrać ze skórki ( lub zostawić) wraz z papryką i cukinią pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło klarowane , zeszklić cebulę , zrumienić kiełbasę.
Dodać paprykę z cukinią i pomidorami.
Dusić do miękkości warzyw.
Doprawić suszoną bazylią , papryką solą i pieprzem.
![Krok 2 - Drożdżówki z leczo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-leczo2-2.jpg)
Z każdego kawałka zrobić kulkę , ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , spłaszczyć .
![Krok 3 - Drożdżówki z leczo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-leczo3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżówki z leczo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-leczo4-2.jpg)
Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
![Krok 5 - Drożdżówki z leczo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-leczo5-2.jpg)