Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka z kurczaka
Kroki postępowania
Wszystkie przyprawy wsypujemy do miski i mieszamy.
![Krok 1 - Duszone udka z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-i-duszone-udka-z-kurczaka1-2.jpg)
Udka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obtaczamy w mieszance przypraw i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
![Krok 2 - Duszone udka z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-i-duszone-udka-z-kurczaka2-2.jpg)
Po tym czasie wyjmujemy z lodówki i obsmażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
![Krok 3 - Duszone udka z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-i-duszone-udka-z-kurczaka3-2.jpg)
Gdy udka już będą podsmażone podlewamy je wodą. Dusimy pod przykryciem przez około 1-1,5 h w zależności od wielkości udek, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę.
![Krok 4 - Duszone udka z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-i-duszone-udka-z-kurczaka4-2.jpg)
Gotowe udka możemy podawać z ziemniakami i powstałym sosem.
![Krok 5 - Duszone udka z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-i-duszone-udka-z-kurczaka5-2.jpg)