Przepis i sposób przygotowania na: Duszony indyk z jabłkami
Mieszam śmietanę, zimną wodę i mąkę i dodaję do mięsa, przyprawiam curry, mieszam i gotuję ok. 8 minut.Podaję z ryżem na sypko lub ziemniakami.
filet z indyka | 50 dag |
olej | ok.1 łyżki |
jabłko winne | 2 szt. |
wino białe | 1/2 szklanki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 szczypta |
śmietana 12% | 200 ml |
mąka pszenna | 2-3 łyżki |
sól, pieprz | |
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat | |
woda | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: