Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe ciasteczka
Kroki postępowania
Rozwałkować oba ciasta na grubość około 0,5 cm. Wycinać w ciemnym i jasnym po tyle samo kółek od szklanki. W środku kółka wyciąć kółko od kieliszka i wyjąć.
![Krok 1 - Dwukolorowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-ciasteczka1-2.jpg)
![Krok 2 - Dwukolorowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-ciasteczka2-2.jpg)
Wystudzić.
![Krok 3 - Dwukolorowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-ciasteczka3-2.jpg)
masło | 20 dag |
żółtko jajek | 3 szt |
mąka | 2,5 szkl |
jajko | 1 szt |
sól | szczypta |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 3/4 szkl |
cukier waniliowy | 32 g |
kakao | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: