Przepis i sposób przygotowania na: Dynia marynowana
Przygotowanie marynowanej dyni nie jest skomplikowane. Najbardziej czasochłonne jest jej obranie, wydrążenie i pokrojenie w kostkę. Przygotowując ją z tego przepisu otrzymacie wspaniałą, korzenną dynię. Będzie stanowiła wzbogacenie sałatek czy kanapek, a także wykorzystacie ją do przygotowania dyniowego purée (podawanego w towarzystwie mięs) czy deserów, np. ciasta dyniowego. Może być wykorzystana jako element dekoracyjny świątecznych potraw. Proces marynowania sprawia, że dynia staje się delikatna, słodka i nasycona korzennymi nutami.
Dynia marynowana przepis:
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dynia marynowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dynia-marynowana2-2.jpg)
![Krok 2 - Dynia marynowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dynia-marynowana3-2.jpg)
![Krok 3 - Dynia marynowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dynia-marynowana4-2.jpg)