Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe buchty z marmoladą z pigwy
Kroki postępowania
Miąższ z upieczonej dyni przełożyć do rondelka, wlać mleko i zmiksować blenderem na gładki mus.
![Krok 1 - Dyniowe buchty z marmoladą z pigwy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buchty-z-marmolada-z-pigwy1-2.jpg)
Do misy robota wsypać mąkę, sól, cukier i drożdże. Do dyni dodać rozpuszczone masło i jajka, ponownie zmiksować.
![Krok 2 - Dyniowe buchty z marmoladą z pigwy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buchty-z-marmolada-z-pigwy2-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowe buchty z marmoladą z pigwy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buchty-z-marmolada-z-pigwy3-2.jpg)
![Krok 4 - Dyniowe buchty z marmoladą z pigwy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buchty-z-marmolada-z-pigwy4-2.jpg)
Po tym czasie podzielić ciasto na 10-12 kawałków (mi wyszło 11sztuk, 8 upiekłam w formie, 3 na blasze). Każdy kawałek spłaszczyć, nałożyć czubatą łyżeczkę marmolady, zlepić i uformować bułeczkę.
![Krok 5 - Dyniowe buchty z marmoladą z pigwy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buchty-z-marmolada-z-pigwy5-2.jpg)
Bułeczki ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do napuszenia.
![Krok 6 - Dyniowe buchty z marmoladą z pigwy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buchty-z-marmolada-z-pigwy6-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut (bułeczki ułożone osobno na blasze będą piekły się odrobinę krócej). Wystudzić na kratce
![Krok 7 - Dyniowe buchty z marmoladą z pigwy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buchty-z-marmolada-z-pigwy7-2.jpg)