Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście
Kroki postępowania
Formować kluseczki z dziurką. Gotować w osolonej wodzie 0,5-1 minutę od wypłynięcia.
dynia | 1 szt |
ziemniaki | 2-3 szt |
mąka ziemniaczana | |
sól | |
tymianek |
żeberka wieprzowe | 1,2-1,5 kg |
kapusta kiszona | 0,7-0,8 kg |
kapusta biała | 0,5 kg |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
cebula | 1 szt |
bulion warzywny | 1 l |
sól | |
Majeranek suszony Prymat | |
kminek Prymat | |
masło | |
czosnek | 2 ząbki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
ziele angielskie | 3-4 ziarna |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | |
chili |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: