Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowo-pomarańczowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dżem dyniowo-pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-dyniowo-pomaranczowy-1-2.jpg)
![Krok 2 - Dżem dyniowo-pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-dyniowo-pomaranczowy-2-2.jpg)
![Krok 3 - Dżem dyniowo-pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-dyniowo-pomaranczowy-3-2.jpg)
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem na 10-15 minut.
![Krok 4 - Dżem dyniowo-pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-dyniowo-pomaranczowy-4-2.jpg)
miąższ z dyni | 1 kg |
woda | 1/2 szkl |
pomarańcze | 3 szt |
cukier | 1/2 kg |
cytryna | 1 szt |
imbir starty | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: