Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa przekąska
10 plasterków kiełbasy chorizo
1 średnia żółta papryka
10 gałązek koperku
10 zielonych papryczek nadziewanych serkiem
5 liści sałaty
10 patyczków do szaszłyków
Sałatę i koperek opłukać i wysuszyć za pomocą wirówki do sałaty. Papryczki odsączyć z zalewy. Pomidorki umyć. Żółtą paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić na 10 kwadratów. Na talerzu lub innym naczyniu ułożyć liście sałaty. Na każdy patyczek nadziać pomidorka, następnie plasterki chorizo. Potem nabijamy żółtą paprykę, na to kładziemy gałązki koperku i na koniec nałożyć papryczki. Wystające końce patyczków odciąć. Tak przygotowane koreczki ułożyć na liściach sałaty.