Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy biszkopt owocowy
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką.
![Krok 1 - Ekspresowy biszkopt owocowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ekspresowy-biszkopt-owocowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Ekspresowy biszkopt owocowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ekspresowy-biszkopt-owocowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Ekspresowy biszkopt owocowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ekspresowy-biszkopt-owocowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Ekspresowy biszkopt owocowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ekspresowy-biszkopt-owocowy4-2.jpg)
jajko | 4 szt. |
mąka | 3/4 szklanki |
śmietana kremówka | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
owoce sezonowe | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 szt |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: