Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku
Kroki postępowania
Następnie fasolę gotować do miękkości w tej samej wodzie z pokrojoną marchewką i pietruszką. (odlać 1/2 wywaru z fasoli)
Fasolka Jasiek | 700 gram |
cebula | 3 sztuki |
mąka | 2 łyżki |
marchewka | 1-2 sztuka |
pietruszka | 1-2 sztuki |
czosnek | 1 ząbek |
olej | |
koncentrat pomidorowy | 4 łyżeczki |
wywar z fasoli | 1/2 szklanki |
zielenina | |
sól do smaku | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat | |
parówki | 150 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: