Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku
Kroki postępowania
fasolę namoczyć na noc, rano przepłukać i ugotować do miękkości w świeżej wodzie.
![Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku35-2.jpg)
Cebulę i boczek pokroić i wrzucić na patelnię, przesmażyć.
![Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku36-2.jpg)
Kiełbasę (użyłam drobiowej) pokroić w kostkę i wrzucić gdy boczek się wytopi, a cebula zarumieni.
![Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku37-2.jpg)
![Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku38-2.jpg)
Dodać wszystkie przyprawy i dusić sos na małym ogniu 5 minut.
![Krok 5 - Fasolka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku39-2.jpg)
Następnie dodać ugotowaną odcedzoną fasolę i wymieszać. Dusić razem kilka minut
![Krok 6 - Fasolka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku40-2.jpg)