Przepis i sposób przygotowania na: Faworki
Kroki postępowania
lub spirytusu. wyrób ciasto, ugnieć je i włóż na 2 godziny do lodówki.
![Krok 1 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki223-2.jpg)
paseczki- przetnij je w środku.
![Krok 2 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki224-2.jpg)
![Krok 3 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki225-2.jpg)
przypieką odwróć je na drugą stronę.
![Krok 4 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki226-2.jpg)
posyp je cukrem pudrem. Smacznego:):):)
![Krok 5 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki222-2.jpg)
śmietana | 6 łyżek |
masło | 2 łyżki |
żółko | 6 sztuk |
mąka | 2 szklanki |
ocet | 2 łyżki |
smalec | 2 sztuki |
cukier puder | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: