Przepis i sposób przygotowania na: faworki-chrusty Pati / różyczki
gdy wrzucony faworek wypłyea na ierzch nie zbyt gwałtownie się rumieni to znaczy że tłuszcz jest dobrze rozgrzany. Smażyc po kilka faworków na raz następnie osączyć na papierze z nadmiaru oleju. Osączone jeszcze ciepłe posypujemy(przez sitko) cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym .
SMACZNEGO;-)
z tego samego ciasta można zrobić róże karnawałowe. Ciasto wałkujemy wycinamy kółka np z szklanki , literatki i kieliszka każde kólko lekko nacinamy na brzegachz 4 stron następnie składamy od najwiekszego do najmniejszego i sciskamy na srodku aby się zkleiły smażymy jak faworki ,lekko polewając łyżką olejem po wierzchupodczas smażenia. Następnie na środek każdej różyczki nakładamy odrobine konfitury i posypujemy cukrem pudrem.