Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod szparagami
Kroki postępowania
Szparagi ugotować przez 25 minut w osolonej wodzie, twarde końce odciąć i odstawić. Filety lekko rozbić, posolić posypać pieprzem i obtoczyć w mące.
![Krok 1 - Filet z kurczaka pod szparagami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-pod-szparagami1-2.jpg)
![Krok 2 - Filet z kurczaka pod szparagami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-pod-szparagami2-2.jpg)
![Krok 3 - Filet z kurczaka pod szparagami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-pod-szparagami3-2.jpg)
![Krok 4 - Filet z kurczaka pod szparagami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-pod-szparagami4-2.jpg)
![Krok 5 - Filet z kurczaka pod szparagami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-pod-szparagami5-2.jpg)
filety z kurczaka | 6 szt. |
jajko | 2 szt. |
mąka pszenna | 2 łyżki |
ser żółty | 10 dag |
masło | 3 łyżki |
olej do smażenia | 3 łyżki |
szparagi | 10-15 szt. |
sól do smaku | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: