Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Filety z kury po generalsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kury
2
mąka
4 łyżki
przecier pomidorowy
20 dag
rodzynki
8 dag
olej do smażenia
żółty ser
20 dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kury po generalsku

Umyty filet z kurczaka rozbijamy tłuczkiem i posypujemy mąką. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, a potem dusimy pod przykryciem. Po czym posypujemy opłukanymi rodzynkami, dodajemy przecier pomidorowy i posypujemy startym serem. Zapiekamy przez kwadrans w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 12.11.2011 20:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak