Przepis i sposób przygotowania na: Fiołkowe gofry
Kroki postępowania
![Krok 1 - Fiołkowe gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fiolkowe-gofry1-2.jpg)
![Krok 2 - Fiołkowe gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fiolkowe-gofry2-2.jpg)
Jeżyny przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny i chwilę je podgrzewam aż będzie można przetrzeć je przez sitko.
![Krok 3 - Fiołkowe gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fiolkowe-gofry3-2.jpg)
![Krok 4 - Fiołkowe gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fiolkowe-gofry4-2.jpg)
![Krok 5 - Fiołkowe gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fiolkowe-gofry5-2.jpg)
![Krok 6 - Fiołkowe gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fiolkowe-gofry6-2.jpg)
mąka pszenna | 1 szklanka |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1/4 łyżeczki |
oliwa | 3 łyżki |
woda | 2/3 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
śmietana 30% | 250 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki pełne |
cytryna | 1/2 sztuki |
kwiaty jadalne | 1 garśc fiołków |
cukier | 2 łyżki |
jeżyny | 1 szklanka mrożone |
jogurt grecki | 200 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: