Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1 kg
porcja rosołow 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 6 kuleczek

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Flaki gotujemy, wymieniając 2 razy wodę. Na porcji rosołowej i włoszczyźnie gotujemy wywar - dodajemy liść i ziele angielskie, doprawiamy sola i pieprzem. Kiedy wywar mamy gotowy, przecedzamy go, warzywka kroimy w kostkę, porcje obieramy i przekładamy do wywaru, obgotowane flaki przekładamy do wywaru i gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku majerankiem i posiekana natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 17.10.2013 21:15
smaczne danie
Jadwiga/Jaga85 17.10.2013 21:13
Jak ja dawno nie jadłam flaczków:) te wyglądają super!
adelajda 17.10.2013 19:57
bardzo lubimy takie flaczki :)
patryska76 17.10.2013 19:49
Pyszota ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak