Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe z serduszek i żołądków
Flaczki drobiowe z serduszek i żołądków wyjdą pyszne jeśli dobrze przygotujemy podroby - umyjemy, powycinamy błony oraz odpowiednio przyprawimy. Podroby lubią intensywne przyprawy, dlatego nie żałujcie lubczyku, gałki muszkatołowej, pieprzu, imbiru czy papryki ostrej. Flaczki drobiowe możesz podać z chlebem, z drobnym makaronem lub posypane serem. Na pewno zyskają posypane świeżą natką pietruszki.
Kroki postępowania
Kiedy warzywa zmiękną doprawić zupę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę lub utartym na drobnej tarce.
W razie konieczności lekko dosolić.
Gotowe flaczki nakryć i pozostawić do zupełnego ostygnięcia. Przed podaniem ponownie podgrzać, gdyż zupa przy kolejnym ogrzewaniu nabiera coraz głębszego smaku.