Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z kani
Kroki postępowania
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, a następnie wymieszać z grzybami.
Całość lekko posolić i smażyć do miękkości.
![Krok 1 - Flaczki z kani foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/flaczki-z-kani-1-2.jpg)
![Krok 2 - Flaczki z kani foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/flaczki-z-kani-2-2.jpg)
Na końcu kurczaka wyjąć, a do garnka dodać kanie z cebulą, przyprawę do flaków i majeranek.
Zupę gotować dodatkowe 5-10 minut.
![Krok 3 - Flaczki z kani foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/flaczki-z-kani-3-2.jpg)
Na patelni wymieszać olej z mąką i energicznie mieszając - smażyć na złoty kolor.
Zasmażkę połączyć z flakami.
Całość podgotować kolejne kilka minut i ewentualnie doprawić do smaku.
![Krok 4 - Flaczki z kani foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/flaczki-z-kani-4-2.jpg)