Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Flaczki z lina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
80 dag
włoszcyzna
15 dag
tłuszcz
4 dag
mąka
2 dag
śmeitana
1/8 l
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 szczypta
majonez
1 szczypta
papryka mielona
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
piperz
1 szczypta
pietruszka siekana
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z lina

Warzywa oczyścić opłukać w paski ugotować w małej ilości wody na pół miękko rybę odfiletować z głowy i ości ugotować wywar filety pokrajać w paseki szerokości 1,5 cm osmażyć szybko na rozgrzanym tłuszczu warzywa połączyć rybą wlać 4 łyżki wywaru osolić gotować 20 minut mąkę rozmieszać w zimnej wywaru dodać śmietanę przyprawić do smaku przyprawami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 31.10.2011 15:42
supcio
ronald88 31.10.2011 15:42
supcio
Emilia22 31.10.2011 13:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak