Przepis i sposób przygotowania na: Focaccia razowa z rozmarynem
Kroki postępowania
Do miski wsypać mąkę, sól, wymieszać.
Dodać rozpuszczone drożdże ,wodę , oliwę, rozmaryn i wyrobić przy pomocy drewnianej łyżki /ciasto jest dość luźne/
![Krok 1 - Focaccia razowa z rozmarynem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/focaccia-razowa-z-rozmarynem1-2.jpg)
![Krok 2 - Focaccia razowa z rozmarynem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/focaccia-razowa-z-rozmarynem2-2.jpg)
Odstawić na ok. 20 minut. w ciepłe miejsce.
![Krok 3 - Focaccia razowa z rozmarynem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/focaccia-razowa-z-rozmarynem3-2.jpg)
Na wierzchu ciasta wykonać wgłębienia / opuszkami palców/, skropić oliwą , posypać grubą solą i listkami świeżego rozmarynu .Wstawić do piekarnika.
Piec ok. 25-30 minut /wierzch powinien się ładnie przyrumienić/
![Krok 4 - Focaccia razowa z rozmarynem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/focaccia-razowa-z-rozmarynem4-2.jpg)
![Krok 5 - Focaccia razowa z rozmarynem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/focaccia-razowa-z-rozmarynem5-2.jpg)