Przepis i sposób przygotowania na: "Francuskie koperty" z pietruszkowym mięsem
Kroki postępowania
Jajko lekko solimy i roztrzepujemy.
Zmielone mięso mieszamy z estragonem, solą, pieprzem, czosnkiem i natką pietruszki. Dodajemy bułkę tartą, polewamy 1/2 jajka i mieszamy.
Mięso odstawiamy do lodówki.
![Krok 1 - "Francuskie koperty" z pietruszkowym mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-koperty-z-pietruszkowym-miesem-1-2.jpg)
Tak aby zużyć cały płat ciasta. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
![Krok 2 - "Francuskie koperty" z pietruszkowym mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-koperty-z-pietruszkowym-miesem-2-2.jpg)
Brzegi pełnych ciasteczek na blaszce smarujemy jajkiem, nakładamy farsz, zostawiając wolne boki.Przykrywamy drugim ciastkiem z otworem i lekko dociskamy. Samą górę ciasteczek smarujemy jajkiem. Pieczemy do lekkiego przyrumienienia ciasta.
![Krok 3 - "Francuskie koperty" z pietruszkowym mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-koperty-z-pietruszkowym-miesem-3-2.jpg)