Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z białej kaszy gryczanej
Kroki postępowania
Wspaniały pomysł na gofry z kaszą znalazłam u Habibi :)
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać kaszę i wymieszać.
![Krok 1 - Gofry z białej kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-z-bialej-kaszy-gryczanej1-2.jpg)
Wlać jogurt z mlekiem oraz olej, wsypać mąkę z proszkiem, zmiksować i odstawić na 20 minut. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać odrobinę mleka, jeśli za rzadkie to dosypać troszkę mąki.
![Krok 2 - Gofry z białej kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-z-bialej-kaszy-gryczanej2-2.jpg)
Gofrownicę rozgrzać, spryskać olejem, wlać chochelkę ciasta i smażyć na rumiano.
![Krok 3 - Gofry z białej kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-z-bialej-kaszy-gryczanej3-2.jpg)
Gofry odkładać na kratkę aby mogły odparować.
Lekko przestudzone gofry podawać z bitą śmietaną, cukrem pudrem lub domowym dżemem
![Krok 4 - Gofry z białej kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-z-bialej-kaszy-gryczanej4-2.jpg)