Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 0,5-0,7 kg.
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz szczypta
cebula 1
kapusta biała 1

sos

cebula 1
czosnek 3 ząbki
pomidory 4
sól i pieprz
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Mięso połączyć z pozostałymi składnikami.
Krok 1 - Gołąbki foto
2
Kapustę ugotować.
Krok 2 - Gołąbki foto
3
Kapustę dzielić na płaty, w które zawijać mięso.
Krok 3 - Gołąbki foto
4
Cebulę i czosnek podsmażyć, dodać pomidory, sól, pieprz i oregano. Sosem zalać gołąbki, które następnie gotować jeszcze przez około 40-50 minut.
Krok 4 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak