Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w sosie cygańskim
Kroki postępowania
Do miski włożyć ryż, mięso mielone. Marchew zetrzeć na tarce, cebulę i pieczarki drobno pokroić.
Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
![Krok 1 - Gołąbki w sosie cygańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-sosie-cyganskim1-2.jpg)
Główkę włożyć do dużego garnka, zalać wodą, tak żeby cała była przykryta. Gotować na małym ogniu, usuwając co jakiś zewnętrzne liście.
W każdym liściu ściąć nożem zrubiałe miejsca.
![Krok 2 - Gołąbki w sosie cygańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-sosie-cyganskim2-2.jpg)
![Krok 3 - Gołąbki w sosie cygańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-sosie-cyganskim3-2.jpg)
Na patelni rozgrzać olej. Wszystkie warzywa usmażyć do miękkości.
![Krok 4 - Gołąbki w sosie cygańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-sosie-cyganskim4-2.jpg)
![Krok 5 - Gołąbki w sosie cygańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-sosie-cyganskim5-2.jpg)