Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem
Kroki postępowania
NADZIENIE:
Suszone grzyby namaczamy na około 2 godziny w wodzie. Po tym czasie gotujemy je do miękkości w niewielkiej ilości wody. Ugotowane miksujemy wraz z wodą w której się gotowały.
Kaszę gotujemy na sypko. Studzimy.
![Krok 1 - Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-boczkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-boczkiem2-2.jpg)
Tak przygotowane składniki: kaszę, grzyby i ser łączymy ze sobą. Otrzymane nadzienie doprawiamy do smaku.
![Krok 3 - Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-boczkiem3-2.jpg)
Przygotowany farsz nakładamy na ugotowane liście. Zwijamy gołąbki.
![Krok 4 - Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-boczkiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-boczkiem5-2.jpg)
Gotowe gołąbki porcjujemy. Podajemy okraszane boczkiem. Dekorujemy natką pietruszki.
![Krok 6 - Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-boczkiem6-2.jpg)