Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z włoskiej kapusty
Kroki postępowania
Gotujemy 5 woreczków ryżu. Od momentu zagotowania wody gotujemy około 20 minut.
Cebulę i czosnek drobno kroimy.
Cebulę i czosnek należy przeszklić na patelni na tłuszczu. Może być masło, margaryna lub olej.
W misce mieszamy wszystkie składniki farszu (mięso mielone, ugotowany ryż, cebulę i czosnek). Doprawiamy dość sporo pieprzem i np. przyprawą do dań Kucharek.
![Krok 1 - Gołąbki z włoskiej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-wloskiej-kapusty1-2.jpg)
W dużym garnku zagotowujemy wodę. Kapustę nabijamy na duży widelec kuchenny. Zaparzamy kapustę w wodze. Po około 5 minutach odkrajemy pierwsze liście i wyciągamy z wody. Nadal zaparzamy kapustę odkrawając kolejne liście z kapusty.
![Krok 2 - Gołąbki z włoskiej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-wloskiej-kapusty2-2.jpg)
![Krok 3 - Gołąbki z włoskiej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-wloskiej-kapusty3-2.jpg)
![Krok 4 - Gołąbki z włoskiej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-wloskiej-kapusty4-2.jpg)
![Krok 5 - Gołąbki z włoskiej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-wloskiej-kapusty5-2.jpg)