Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Golonka z fasolą

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki
1 kg
fasola
1 szklanka
marchew
1 szt
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
czosnek ząbki
3 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z fasolą

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia. Następnie dolać do fasoli wody, włożyć golonkę, dodać pokrojoną marchewkę, osolić i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać czosnek i liście laurowe. Gdy mięso odchodzi od kości, wyjąć golonkę, usunąć kości a mięso pokroić na kawałki, wrzucić do miękkiej fasoli. Koncentrat pomidorowy, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z fasolą , zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 07.09.2012 10:28
Super
Motorek 07.07.2012 09:18
fajny pomysł
olkaaa 28.04.2012 17:03
fajne
Kate131 13.12.2011 10:36
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak