Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gotowana cielęcina z jajkiem w kokilkach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser edamski
5 dag
posiekana zielenina
sos
mąka
1 łyżka
masło roślinne
1 łyżka
śmietana
½ szklanki
mleko
½ szklanki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
gałka muszkatołowa
jajko ugotowane na twardo
2 sztuki
rokpol
5 dag
cielęcina
gotowana

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana cielęcina z jajkiem w kokilkach

Przyrządzić jedną szklankę sosu. Rozgrzać piekarnik. Cielęcinę pokroić w drobne kawałki, jajka pokroić na większe kawałki -dodać do sosu, rozgrzać na niewielkim ogniu. Rozłożyć sos z mięsem i jajkami w żaroodporne kokilki jednoporcjowe, posypać z wierzchu drobno pokrojonym serem rokpol i edamskim, zapiec na rumiano. Podając posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.02.2012 13:03
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak