Przepis i sposób przygotowania na: Grecka musaka
Kroki postępowania
Bakłażan również kroimy w plastry, solimy i moczymy chwilę w wodzie. Następnie również smażymy.
![Krok 1 - Grecka musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grecka-musaka7-2.jpg)
![Krok 2 - Grecka musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grecka-musaka8-2.jpg)
![Krok 3 - Grecka musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grecka-musaka9-2.jpg)
![Krok 4 - Grecka musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grecka-musaka10-2.jpg)
![Krok 5 - Grecka musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grecka-musaka11-2.jpg)
![Krok 6 - Grecka musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grecka-musaka12-2.jpg)
ziemniaki | 1 kg |
bakłażan | 1 szt |
sos beszamelowy | |
czosnek | 4 ząbki |
olej do smażenia | |
sos pomidorowy | |
ser żółty | 30 dag |
sól do smaku | |
pieprz | |
cynamon Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Bazylia suszona Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: