Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana soczysta pierś z kurczaka, pita, świeża kukurydza i rukola czyli maxi kanapka na lato
Kroki postępowania
Mieszamy sól, pieprz, sok z cytryny i skórkę. Dodajemy maślankę i dokładnie mieszamy. Do marynaty przekładamy kurczaka - filety przekrawamy w poprzek na pół - uzyskamy 4 kawałki. Każdy dokładnie pokrywamy marynatą i zostawiamy w zamkniętym pojemniku w lodówce na całą noc. Po tym czasie kurczaka osuszamy i grillujemy na patelni/ ruszcie posmarowanym odrobiną oleju - ok. 4-5 minut z każdej strony- w zależności od grubości piersi.
![Krok 1 - Grillowana soczysta pierś z kurczaka, pita, świeża kukurydza i rukola czyli maxi kanapka na lato foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-soczysta-piers-z-kurczaka-pita-swieza-kukurydza-i-rukola-czyli-maxi-kanapka-na-lato1-2.jpg)
![Krok 2 - Grillowana soczysta pierś z kurczaka, pita, świeża kukurydza i rukola czyli maxi kanapka na lato foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-soczysta-piers-z-kurczaka-pita-swieza-kukurydza-i-rukola-czyli-maxi-kanapka-na-lato2-2.jpg)
![Krok 3 - Grillowana soczysta pierś z kurczaka, pita, świeża kukurydza i rukola czyli maxi kanapka na lato foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-soczysta-piers-z-kurczaka-pita-swieza-kukurydza-i-rukola-czyli-maxi-kanapka-na-lato3-2.jpg)
![Krok 4 - Grillowana soczysta pierś z kurczaka, pita, świeża kukurydza i rukola czyli maxi kanapka na lato foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-soczysta-piers-z-kurczaka-pita-swieza-kukurydza-i-rukola-czyli-maxi-kanapka-na-lato4-2.jpg)
![Krok 5 - Grillowana soczysta pierś z kurczaka, pita, świeża kukurydza i rukola czyli maxi kanapka na lato foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-soczysta-piers-z-kurczaka-pita-swieza-kukurydza-i-rukola-czyli-maxi-kanapka-na-lato5-2.jpg)
![Krok 6 - Grillowana soczysta pierś z kurczaka, pita, świeża kukurydza i rukola czyli maxi kanapka na lato foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-soczysta-piers-z-kurczaka-pita-swieza-kukurydza-i-rukola-czyli-maxi-kanapka-na-lato6-2.jpg)
Chlebki pita smarujemy delikatnie olejem spod suszonych pomidorów, następnie podgrzewamy z obu stron na patelni grillowej. Każdą kieszonkę chlebową przekrawamy i smarujemy od wewnątrz pomidorowym serkiem. Układamy porcję sałatki. Smacznego!
![Krok 7 - Grillowana soczysta pierś z kurczaka, pita, świeża kukurydza i rukola czyli maxi kanapka na lato foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-soczysta-piers-z-kurczaka-pita-swieza-kukurydza-i-rukola-czyli-maxi-kanapka-na-lato7-2.jpg)