Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowany łosoś

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 600 gram
sok z cytryny 4 łyzki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś

Filet myjemy i osuszamy. Kroimy w małe filety. Posypujemy sola i skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy posiekanym koperkiem. Zawijamy w folię aluminiowa i marynujemy godzinę dwie. Następnie grillujemy na foli ale tak aby ryba leżała tylko na foli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak