Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

grzanki panierowane do jarzyn

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka
8 kromek
mleko
¾ szklanki
jajko
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
tłuszcz
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki panierowane do jarzyn

Kromki zanurzyć we wrzącym mleku, następnie obtaczać w rozbitym i rozczepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.02.2011 19:03
nie zły pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak