Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby Kadai Masala

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne
1 szklanka
papryka
1/2 sztuki
Sklep Prymat
cebula
1/2 sztuki
pomidor
2 sztuki
kurkuma
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
kolendra mielona
1/4 łyzeczki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
1/2 łyżeczki
czosnek
1 ząbek
olej
2 łyżki
papryczka chili
1/4 sztuki
jogurt naturalny
3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bazylia świeża
do podania
Sklep Prymat
ryż basmati
do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby Kadai Masala

Rozgrzej na patelni olej i wrzuć na niego posiekaną papryczkę chili. Po 30 sekundach dodaj posiekaną cebulę, starty czosnek, kurkumę, mieloną kolendrę, garam masalę i smaż aż cebula lekko zmięknie.

Na patelnię dorzuć paprykę posiekane pomidory, liście limonki, dopraw solą i gotuj 3 minuty. Dodaj grzyby oczyszczone i pokrojone w plasterki i delikatnie wymieszaj.

Gotuj całość przez 3 minuty, aż grzyby zmiękną i połączą się z sosem. Wyłóż liście limonki i zdejmij całość z ognia i wymieszaj z jogurtem naturalnym. Podaj posypane liśćmi bazylii z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.01.2015 19:51
smaczny obiad
K&J 08.11.2012 22:40
fajne
caffee_tea 08.11.2012 21:59
uwielbiam ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak