Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby w pomidorach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 3 kg
cebula 1/2 kg
przecier pomidorowy 4 łyżki
olej 1 1/2 szklanka
ocet 1/5 szklanka
cukier 5 łyżek
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w pomidorach

Grzyby oczyszczamy, kroimy w niewielki kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy na złoty kolor cebulę, dodajemy ugotowane wcześnie w osolonej wodzie grzyby. Dusimy około 5-7 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki, przyprawy. Całość dusimy na niewielkim ogniu około 1/2 godziny. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy. Gorące grzyby przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 16.04.2013 21:15
bardzo pomysłowe
adelajda 15.04.2013 10:11
ciekawy przepis, godny polecenia
Anna133 15.04.2013 08:43
bardzo pomysłowe
kasienka23 15.04.2013 08:23
fajny przepis, słyszałam o nim ale jeszcze się nie odważyłam takich grzybków zrobić
Janina 15.04.2013 07:27
takich nie robiłam
iwi 15.04.2013 06:56
Same pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak