Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek
1 kg
cebula
2 szt
śmietana 18 proc
3 łyżeczki
mąka pszenna
3 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat
3-4 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
sól i pieprz
do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

1. Mięso oczyścić, usmażyć z obu stron, od czasu do czasu podlewając wodą, posypać z wierzchu ostra papryką i solą, dodać ziela angielskie i listek laurowy. Miękkie przestudzone mięso pokroić w kostkę.
2. Cebulkę pokroić w kosteczkę, usmażyć na złoty kolor, dodać do mięsa.
3. W garnuszku rozmieszać mąkę z małą ilością wody, dodać śmietanę, szczypte soli, dokładnie wymieszać, zahartować sosem, wlać do gulaszu. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak