Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz w sosie paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
mąka 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w sosie paprykowym

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy, czosnkiem granulowanym, kucharkiem, papryką ostrą.

Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

Następnie robimy zawiesiną z mąki, papryki czerwonej i wody. Przygotowaną zawiesinę wlewamy do gulaszu.

Dusimy jeszcze przez chwilę, aby mąka straciła surowy smak. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 11.01.2017 17:07
Smaczny gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak