Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z suszonymi grzybami
Kroki postępowania
Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Oprószyć mąką pszenną i dokładnie wymieszać.
Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub pieczywem.
wołowina | 1,5 kg |
pieczarek | garść suszone |
papryka mielona | 1 łyżka |
Kminek mielony Prymat | 1 łyżeczka |
przyprawa do potraw Kucharek | |
olej | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
mąka pszenna | 1 łyżka |
Pieprz biały mielony Prymat | mielony |
ziele angielskie | 3-5 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 |
cebula | utarta |
śmietanka | 1/2 szkl. słodka |
grzyby suszone | kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: