Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ciecierzycą
Kroki postępowania
Ciecierzycę namoczyć na noc, rano wylać wodę, ziarna przepłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, wrzucić na 2 łyżki rozgrzanego oleju i obsmażyć. Podlać wodą, dusić aż będzie prawie miękkie.
![Krok 1 - Gulasz z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-ciecierzyca1-2.jpg)
Por umyć, posiekać.
![Krok 2 - Gulasz z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-ciecierzyca2-2.jpg)
![Krok 3 - Gulasz z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-ciecierzyca3-2.jpg)
![Krok 4 - Gulasz z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-ciecierzyca4-2.jpg)
![Krok 5 - Gulasz z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-ciecierzyca5-2.jpg)
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać warzywa, dolać wody jeśli odparowała, dodać przyprawy.
![Krok 6 - Gulasz z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-ciecierzyca6-2.jpg)
Dodać ugotowaną, odcedzoną ciecierzycę, wymieszać, przykryć i dusić jeszcze kilka minut.
![Krok 7 - Gulasz z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-ciecierzyca7-2.jpg)
Wrzucić pomidory, wymieszać, dusić jeszcze 10 minut, po czym wyłączyć gaz.
![Krok 8 - Gulasz z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-ciecierzyca8-2.jpg)