Przepis i sposób przygotowania na: Halibut
Teraz zrobimy marynatę.
Do szklanej miseczki wyciskamy czosnek i dodajemy drobno posiekanego tymianku,miód,sól cytrynową do smaku.
Zalewamy oliwą, mieszamy.
Dodajemy pieprzu, soli,mieszamy.
Wylewamy na nasza rybkę.
Smarujemy z obydwu stron.
Kilka ziarenek kolorowego pieprzu.
I zostawiamy, aby się ładnie zamarynowała.
Kiedy uznamy, że halibut jest gotowy , kładziemy patelnie do grillowania na ogniu i rozgrzewamy dość mocno. Wykładamy rybę i grillujemy-dusimy.
Ryba zacznie puszczać soki i aromat rozniesie się po całej kuchni. Halibut zetnie się szybko.
Jest niesamowicie biały i delikatny. I w chwil kilka gotowy!
Można podać z sosem z boczniaków.
Smacznego!