Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Hałuski z bundzem i szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
1kg
jajko
2
masło
1łyżka
mrożony szpinak
25dag
czosnek
2ząbki
masło
2łyżki
śmietana
1\\2szkl
mąka
1łyżeczka
gałka muszkatowa starta
1\\4łyżeczki
starty bundz
25dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Hałuski z bundzem i szpinakiem

Przygotować ciasto.Na stolnice przesiać make,wbić jajka,dodać masło i dolewając wody wyrobić dość twarde ciasto.Pokroić kluski ,lekko przesuszyć.Rozmrozić szpinak .Obrany i posiekany czosnek rozetrzeć z solą.W rondlu stopić masło ,dodać szpinak i czosnek,mieszając chwile smażyć.Przyprawić do smaku solą ,szczyptą pieprzu i gałką muszkatołową,wlać rozkłóconą z maka śmietane,mieszając zagotować.Owczy ser zetrzeć na tarce.Nastepnie ugotować kluski w osolonej wodzie,po czym odcedzić.Podawać w podgrzanej dużej salaterce obłożone szpinakiem i posypane bundzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 24.03.2011 13:40
pysznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak