Przepis i sposób przygotowania na: Hryczanki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Hryczanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hryczanki1-2.jpg)
![Krok 2 - Hryczanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hryczanki2-2.jpg)
![Krok 3 - Hryczanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hryczanki3-2.jpg)
![Krok 4 - Hryczanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hryczanki4-2.jpg)
![Krok 5 - Hryczanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hryczanki5-2.jpg)
![Krok 6 - Hryczanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hryczanki6-2.jpg)
mąka | 30 dkg |
margaryna | 20 dkg |
jajko | 2 duże |
drożdże świeże | 3 dkg |
cukier | 1/2 łyżeczki |
sól do smaku | |
kwaśna śmietana | 1 łyżka |
kasza gryczana | 2 torebki |
ziemniaki ugotowane | 1 garść |
boczek wędzony | 8-10 dkg |
cebula | 1 średnia |
tłuszcz do smażenia | 1 łyzeczka |
sól do smaku | |
pieprz |
jajko | 1 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: