Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Indyk z papryką i pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cząber do smaku
olej do smażenia
papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z papryką i pomidorami

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka kroimy na małe kotleciki. Kotleciki przyprawiamy papryką słodką, cząbrem, solą i pieprzem. Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 1 - Indyk z papryką i pomidorami foto
2
Do podsmażonej cebuli dodajemy marchewkę pokorojoną w pół plasterki i pokrojoną paprykę. Podsmażamy kilka minut.
Krok 2 - Indyk z papryką i pomidorami foto
3
Do warzyw dodajemy pomidory z puszki.
Krok 3 - Indyk z papryką i pomidorami foto
4
Do warzyw dodajemy podsmażone kotleciki. Dusimy na wolnym ogniu ok. 40 minut.
Krok 4 - Indyk z papryką i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.08.2015 12:24
dla mnie pycha,lubie takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak