Przepis i sposób przygotowania na: Irlandzkie bułeczki owsiane
Kroki postępowania
Nagrzewamy piekarnika do 220 stopni.
W jednej misce mieszamy składniki suche- mąkę, płatki owsiane (ale nie błyskawiczne!), sól i sodę.
W drugiej mieszamy składniki mokre- zwietrzałe piwo, maślankę, olej i miód. Żeby miód łatwo było dodać do masy, dobrze jest najpierw wlać łyżkę oliwy, dodać do miski i potem na tę samą łyżkę wlać miód- dzięki temu miód ładnie będzie ściekał z łyżki
![Krok 1 - Irlandzkie bułeczki owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/irlandzkie-buleczki-owsiane4-2.jpg)
![Krok 2 - Irlandzkie bułeczki owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/irlandzkie-buleczki-owsiane3-2.jpg)
![Krok 3 - Irlandzkie bułeczki owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/irlandzkie-buleczki-owsiane2-2.jpg)
![Krok 4 - Irlandzkie bułeczki owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/irlandzkie-buleczki-owsiane1-2.jpg)
![Krok 5 - Irlandzkie bułeczki owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/irlandzkie-buleczki-owsiane0-2.jpg)