Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2-3 szt
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
jajko 4
cukier 3/4 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 3/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Kroki postępowania

1
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką masę.
Krok 1 - Jabłecznik foto
2
Do masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy roztopioną i wystudzoną margarynę. Na koniec dodajemy pokrojone w cząstki jabłka i wszystko mieszamy.
Krok 2 - Jabłecznik foto
3
Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut.
Smacznego!
Krok 3 - Jabłecznik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.09.2013 15:31
super jabłecznik !!!!!
aisza1 27.08.2013 15:34
mój ulubiony deser
sara1 06.04.2013 08:15
fajny prosty przepis
Adam/ZUB3R 01.11.2012 08:46
smaczne
Marta1986 01.10.2012 17:38
fantastyczne
Miki 01.10.2012 17:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak