Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik (na małą brytfankę)
Obrane jabłka utrzeć na tarce, dodać masło i smażyć 15 minut. Ostudzić. Większą część ciasta wyłożyć na blaszce, wyłożyć jabłka i przykryć resztą ciasta. Upiec.
margaryna | 1 opakowanie |
jaja | 4 sztuki |
mąka | 1,5 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | |
kwaśna śmietana | 3 łyżki |
jabłka | 1 kg |
masło | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: