Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z czarną jagodą
Kroki postępowania
Umyć 3 jabłka, wykroić środki i pokroić w plasterki, następnie skropić sokiem z cytryny. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę i podczas ucierania wbijać jajka.
![Krok 1 - Jabłecznik z czarną jagodą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-czarna-jagoda1-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłecznik z czarną jagodą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-czarna-jagoda2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik z czarną jagodą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-czarna-jagoda3-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik z czarną jagodą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-czarna-jagoda4-2.jpg)
jabłko kwaśne | 5 szt. |
mąka | 30 dag |
masło | 1/2 kostki |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 3 szt. |
cytryna | 1 szt. |
cukier waniliowy | 1 szt. |
borówki | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: