Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka do szarlotki

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
2 kg
sok z cytryny
1/2
woda
1/2 szklanka
cukier
1 szklanka
laska wanilii
1/2
Cynamon cały Prymat
1 kawałek
Sklep Prymat
rodzynki
1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do szarlotki

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, podlać wodą i dusić na małym ogniu, aż jabłka zmiękną. Zasypać cukrem, dodać wanilię, rodzynki i korę cynamonu. Wymieszać i gotować, często mieszając, aż jabłka zaczną się rozpadać. Usuwamy laskę wanilii. Gorącą masę przełożyć do słoików, mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem, przykryć ściereczką i zostawić do wystygnięcia.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak