Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane pod kruszonką
Mąkę,proszek do pieczenia przesiej. Do mąki dodaj sól,jajko i masło. Wyrób kruszonkę i posyp nią jabłka.
Jabłka piecz w 190 C przez ok 30-40 minut.
jabłka antonówki | 6 sztuk |
cynamon | 1 łyżeczka |
kolendra mielona | 1/2 łyżeczki |
cukier | 3/4 szklanki |
masło | 4 łyżki |
mąka | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
jajko | 1 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: